Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

2 130

Május 26-án az általános iskolások gyermeknapi akadályversenyén minden alsó tagozatos ellátogatott a könyvtárba. Rövid könyvtárbemutató után játékos rejtvényfejtéssel elevenítettük fel a tudnivalókat. Nagy élvezettel keresték a gyerekek a megfelelő betűket és ragasztották fel az óriás keresztrejtvény ábrájába. Minden csoport a korosztályának megfelelően ügyesen és gyorsan megoldotta a feladatot.
– Május 31-én a 78. Ünnepi Könyvhét és a 6. Gyermekkönyvnapok alkalmából a Somogyi-könyvtár ajándékaként harmadik osztályos gyerekeknek tartott Juhász Orsolya gyermekirodalommal foglalkozó pedagógus a mesék világáról előadást. A mai mesék érdekes nyelvezetére, a gyerekekhez közelálló történetekre hívta fel az érdeklődő tanulók figyelmét. Nem hiába hiszen már többen jöttek beiratkozni és azokat a könyveket kölcsönözni, amelyekből részleteket olvasott fel az előadó.

Azok a könyvek, melyek könyvtárak polcain szunnyadnak, még nem készek, vázlatosak, magukban semmi értelmük. Ahhoz, hogy értelmet kapjanak, te kellesz, Olvasó! (Kosztolányi Dezső)

Hamarosan itt lesz a nyári szünet, amikor rengeteg szabadidőtök lesz. Nem kell mindennap iskolába járni, mindennap tanulni. Amikor már kipihentétek magatokat, sokat aludtatok és az otthoni játékok is unalmasak már, gyertek el a könyvtárba foglalkozásainkra, töltsétek ki a nyári rejtvényeket és olvassatok sokat. 
– Szünidei gyöngyözés. Minden kedden délelőtt 9 órától 12 óráig várjuk az ügyes kezű, a kétbalkezes, a kitartó, a mindent hamar megunó, a jókedvű, a haragos, a halk szavú, a bőbeszédű és minden egyéb tulajdonságú gyerekeket, akik kézműves foglalkozásunkon gyöngyből mindenfélét alkothatnak. 
– Június 19., 26., július 3., 10., 17., 24., 31., augusztus 7., 14., 21.
augusztus 28. Vakáció záró vetélkedő, kiállítás a nyáron készült alkotásokból, a rejtvényfejtők díjazása
– A nyári szünetben 8 fordulós rejtvényfüzetet tölthettek ki a könyvtárban. Minden forduló egy-egy állat tulajdonságaira vonatkozó kérdéseket tartalmaz, amelyeket könyvekben búvárkodva megválaszolhatjátok.
Várunk benneteket egész nyáron a könyvtárban!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató